Ersättning för skrotbilar i Göteborg

image ersattningskrotbilgoteborg.jpg (8.1MB)
Lien vers: https://bildemontering-goteborg.bilskrot.tips/
Ersättning för skrotbilar i Göteborg

Absolut, Bilskroten är oerhört angelägna av att köpa bilar. Vinsten med att avyttra fordonsvrak till en bildemontering är att tillstånd och årsmodell har ingen betydelse. Äger du en gammal defekt bil hemma som inte är i körduglig att ta ut i trafik kan du avyttra skrotbilen till en bilskrot i Göteborg och få ersättning för den. Under 2022 återvanns ca 173 000 personbilar vilket kan verka massor. Men faktum är att år 2018 skrotades 216 236 bilar. Går vi tillbaka till 2006 återvanns ca 286 000 personbilar. 2008 skrotades bara drygt 151 000. Hur kan det skilja så enormt mycket från år till år? Existerar det likheter nuförtiden gentemot 16 år tillbaka? Ja, det existerar flertalet förhållanden som spelade roll 2008 som det även gör numera. Privatekonomi, arbete, höjning av prisnivån etcetera I och med att det blev en ökad nedgång av skrotade bilar från 2006 till 2008 har en stor del att göra med finanskrisen.

Den svenska kronan tappade ungefär 40 procent i betydenhet under ett år. Avgiften för lån steg uppåt och majoriteten banker fick besvär att finansiera sig. Idag ser vi dessutom att svenska kronan har minskat i betydenhet och att räntan har höjts jämnt under ett antal månader. Istället för att privatpersoner tar kredit för att handla nya fordon så bestämmer man sig istället att åtgärda sitt söndriga fordon än att skrota bilen. När corona krisen stormade upp i upptakten av 2020 blev folk mer rädda om sin privatekonomi. Många branscher runt om i världen fick problem med sina företag. Det var därför vi kunde uppmärksamma en stark utökad avyttring av begagnade personbilar och en stor nedgång av försäljning av nyproducerade fordon.

Sälj din defekta bil och få bärgning utan kostnad


I och med att skrotningssumman i fordon har stigit kan några auktoriserade bilskrotar köpa och ge ersättning för din skrotbil dessutom vid hämtning. Det är framförallt ädelmetallerna i katalysatorn som har bidragit till detta. Men ävenså aluminium som finns i mycket större mängd på nyare bilar jämfört med fordon som producerades på 70 och 80 talet. Närapå samtliga bilar som återvinns nu monterades på sent 90-tal och i inledningen av 2000 talet. Kan någon sköta bilskrotning i Göteborg för mig? Absolut, Bilbärgning Gbg AB hämtar och bärgar den till en auktoriserad skrot som demonterar skrotbilen. Dessutom avregistrerar skrotbilen från centrala bilregistret. Vi utgår från Göteborg, men har upphämtning dessutom i Kungsbacka, Tjörn, Färjelanda och Sjuntorp. Självfallet har vi licens för hämtning av defekta bilar från Länsstyrelsen och har de rätta försäkringarna. Vi anlitar bara bilåtervinning i Göteborg har som miljön i fokus. Självklart är de auktoriserade också.